Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode gericht op het herstellen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De eerste keer dat u komt, wordt er een vraaggesprek afgenomen en een onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de klachten na te gaan. Op basis hiervan wordt er in samenspraak met u een geschikt behandelplan opgesteld.

Fysiotherapeuten geven advies, begeleiden en behandelen patiënten met lichamelijke klachten; acuut – subacuut – chronisch van aard. Behandeling kan door de verscheidenheid aan klachten in verschillende vormen plaatsvinden. Zo kan de behandeling bestaan uit manuele verrichtingen, massage of oefentherapie, aangevuld met advies en thuisoefeningen. Waar dit uit het klinisch onderzoek nodig blijkt, kan de fysiotherapeut u ook doorsturen naar onze manueel therapeut.

In het behandelproces is uw inbreng van net zulke grote waarde als die van de behandelend fysiotherapeut.

Vanuit onze visie doelen wij ook op eigen verantwoordelijkheid, motivatie en inbreng tijdens een behandeltraject. Dit komt uw revalidatie ten goede. Concreet werken wij dus ook veel met informatie en voorlichting, mogelijk ondersteund met adviezen en oefeningen voor in het ‘algemeen dagelijks leven’.

Het is niet noodzakelijk om een verwijsbrief van de huisarts of specialist te hebben.