Hartrevalidatie

Na uw ziekenhuisopname voor hart-en vaatziekte is het van belang dat u gaat investeren in het ontwikkelen of het onderhouden van een actieve leefstijl om herhaling te voorkomen.

Het beweegprogramma Hartrevalidatie stelt u in staat uw dagelijks leven weer op te pakken en voort te zetten binnen uw eigen grenzen en mogelijkheden. U leert naar uw lichaam te luisteren, ermee om te gaan en er weer op te vertrouwen.

Hartrevalidatie voor wie?

Hartrevalidatie is bedoeld voor verschillende hartaandoeningen. Het gaat om personen

  • met hartklachten zoals angina pectoris
  • die een hartinfarct hebben doorgemaakt
  • met hartritmestoornissen
  • met cardiomyopathie (aantasting van de hartspier)
  • die gedotterd zijn
  • die een hartklep- en/of bypassoperatie hebben ondergaan.
  • die een pacemaker of een inwendige defibrillator (ICD) hebben gekregen
  • die een harttransplantatie hebben ondergaan. - die wachten op een hartoperatie

Onze fysiotherapeut begeleidt u bij het herstel en voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit kan door middel van een beweegprogramma of een coachingstraject.

Het Beweegprogramma Hartrevalidatie

U traint in de trainingszaal van Fysiotherapie Harks. Middels een intake vooraf worden uw wensen en mogelijkheden in kaart gebracht. Daarna worden uw conditie en kracht gemeten. Onze fysiotherapeut begeleidt u bij iedere training gedurende het programma. Zeker post-operatief is er altijd contact met de verwijzer / de cardioloog.

Klik hier voor meer info over ons beweegprogramma Hartrevalidatie.

Het coachingstraject

Binnen dit traject traint / beweegt u zelf! Dit kunt u buiten doen, maar ook op eigen kosten binnen Sportcentrum Harks of een ander sportcentrum bij u in de buurt. Fietsen, wandelen, zwemmen, tennissen, het hoort allemaal tot de mogelijkheden, het gaat erom wat u graag doet en waar u zich goed bij voelt. Onze fysiotherapeut coacht u middels een aantal individuele sessies gedurende het jaar bij uw verdere conditionele opbouw.